Κλήρωση Ομίλων 2018-19

Την Πέμπτη 8/11/2018 και ώρα 11:30 στον χώρο του γραφείου καθηγητών θα διενεργηθεί κλήρωση, που θα αναδείξει αυτούς που θα συμμετέχουν στους ομίλους, που θα πραγματοποιηθούν την τρέχουσα σχολική χρονιά στο σχολείο μας.

Προκήρυξη Ομίλων 2018-19

Προκηρύσσονται από το ΕΠΕΣ του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών θέσεις μαθητών όλων των τάξεων του Δημοτικού για τους ομίλους του σχολείου για το σχολικό έτος 2018-19.

Οι όμιλοι που μπορείτε να επιλέξετε είναι οι εξής (μέχρι 2 Ομίλους):

Θέμα Ομίλου Ώρες Διεξαγωγής Εκπαιδευτικός Τάξεις που απευθύνεται
Ανάπτυξη Φυσικών και Συναρμοστικών ικανοτήτων μέσα από το μάθημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης- Όμιλος Φυσικής Αγωγής κάθε Δευτέρα 13:30-15:00 Κατσικαδέλης Μιχάλης όλες
“The smart detectives”-  Όμιλος Αγγλικής Γλώσσας κάθε Τετάρτη 13:30-15:00 Παρούση Μαρία Δ-Ε-ΣΤ
Όμιλος Μουσικής κάθε Δευτέρα 13:30-15:00 Ρέντιτ Μαρία Γ-Δ-Ε-ΣΤ
Μαθαίνω να λύνω προβλήματα με την βοήθεια της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τάξεις Ε-ΣΤ -Όμιλος ΤΠΕ κάθε Τρίτη 13:30-15:00 Σταυρόπουλος Πέτρος Ε-ΣΤ
Μαθαίνω να λύνω προβλήματα με την βοήθεια της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τάξεις Γ-Δ- Όμιλος ΤΠΕ κάθε Πέμπτη 13:30-15:00 Σταυρόπουλος Πέτρος Γ-Δ
Παρατηρώ, ανακαλύπτω, δημιουργώ- Όμιλος Εικαστικών κάθε Τετάρτη 13:30-15:00 Κεκεμπάνου Αθανασία Γ-Δ-Ε

 

Μπορείτε να υποβάλετε μόνο ηλεκτρονική αίτηση πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ηλεκτρονική Αίτηση για Ομίλους ΠΔΣΠΠ 2018-19

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων μέχρι και Πέμπτη 1-11-2018

Ανακαλύπτοντας τα μουσεία της Ευρώπης – 2Θ

2/θέσιο  Πειραματικό  Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου  Πατρών
Τάξεις Α, Γ, Δ
Σχολικό έτος 2016 -17

Οι μαθητές  ανακάλυψαν  άλλες χώρες και λαούς της Ευρώπης συνειδητοποιώντας την τεράστια σημασία των Μουσείων για την πολιτιστική τους ταυτότητα. Πιο συγκεκριμένα μελέτησαν την σημασία της ύπαρξης των Μουσείων, ανακάλυψαν τα είδη μουσείων, επεξεργάστηκαν τους κανόνες συμπεριφοράς κατά την επίσκεψη σε ένα μουσείο.Το επόμενο βήμα ήταν να ανακαλύψουν πέντε από τα πιο διάσημα μουσεία της Ευρώπης και να συλλέξουν σημαντικές πληροφορίες για το που βρίσκονται και τις συλλογές με τα εκθέματα.Τέλος προσέγγισαν το θέμα του προγράμματος μέσω της ζωγραφικής και της τέχνης του ψηφιδωτού.

Download (PPT, Unknown)

 

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί  Παναγάκη Παρασκευή ΠΕ06, Κουτσομητρόπουλος Δημήτριος ΠΕ19, Κουφού Σοφία ΠΕ70

ο Πανεπιστημιούλης και η Πειραματικούλα στην Ευρώπη

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Τeachers for Europe με τίτλο “Η Πειραματικούλα κυνηγάει τον Πανεπιστημιούλη, ο οποίος κρύβεται στα αξιοθέατα της Ευρώπης με την βοήθεια του Δία” οι μαθητές και μαθήτριες της Β΄τάξης το σχολικό έτος 2016-17 έγραψαν το παραμύθι  “ο Πανεπιστημιούλης και η Πειραματικούλα στην Ευρώπη”.

Μην κλαις Ειρήνη

Η Α΄τάξη συμμετείχε στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με τίτλο “μην κλαις Ειρήνη” και απέσπασε το 3ο βραβείο στην κατηγορία “Α- Β τάξη”. Ο διαγωνισμός διεξάχθηκε από τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το 2ο Δ.Σ. Πεύκων.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Αριάδνη Κοκκινάκη