Διάκριση για το σχολείο μας στην δράση της ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας How Eramus+ Changed My School

Το σχολείο μας κατέκτησε την πρώτη θέση στην online ψηφοφορία της δράσης της ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας με τίτλο: “How Eramus+ Changed My School”.

 

Το βίντεο που κέρδισε την πρώτη θέση είναι:

Συνάντηση Προγράμματος ERASMUS+ Learning With The Arts

Από τις 04 ως τις 08  Μαρτίου το σχολείο μας υποδέχεται 20 μαθητές/τριες και 15 εκπαιδευτικούς από επτά ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος Erasmus+  με τίτλο: “Learning with the Arts”. Οι φιλοξενούμενοι θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες εντός και εκτός σχολείου, οι οποίες θα είναι άμεσα συνυφασμένες με το θέμα του προγράμματος.

Την  Πέμπτη 07 Μαρτίου στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί η «βραδιά των γονιών» (parents’ evening), στην οποία θα παραστούν όλοι οι γονείς του σχολείου μας  για να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις των φιλοξενούμενων χωρών αλλά και για να συμμετάσχουν στο πάρτι μασκέ που θα ακολουθήσει. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων θα προσφέρει δώρα στους φιλοξενούμενους εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν παραδοσιακά εδέσματα για να πλαισιώσουν το πάρτι μας.

Επίσκεψη στο θεματικό Πάρκο «Εθισμός και κίνδυνοι στο Διαδίκτυο»

Οι μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων του 8/θ Πειραματικού Δημοτικού την Τρίτη 3-12 2018 επισκέφτηκαν το θεματικό Πάρκο «Εθισμός και κίνδυνοι στο Διαδίκτυο» συνοδευόμενοι από το Διευθυντή του Σχολείου κ. Χ. Αλεξόπουλο, τον εκπαιδευτικό ΤΠΕ κ. Π. Σταυρόπουλο, την εκπαιδευτικό ΠΕ70 κ. Α. Κριπαροπούλου και την εκπαιδευτικό ΠΕ06 κ. Μ. Παρούση.
Το Θεματικό Πάρκο αποτελεί μια κοινή πρωτοβουλία που ανέλαβαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με στόχο μαθητές Δημοτικού να εξοικειωθούν με την ορθή χρήση των νέων τεχνολογιών και να ενημερωθούν για τους κινδύνους του διαδικτύου.
Οι δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο θεματικό πάρκο είναι:
1. Εθισμός στο διαδίκτυο: Σύντομη παρουσίαση από ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και παιχνίδι τύπου buzzer.
2. Κίνδυνοι στο διαδίκτυο: Σύντομη παρουσίαση και διαδραστικά παιχνίδια σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
3. Τάπητας «Το διαδίκτυο»
4. Ζωγραφική-ελεύθερο σχέδιο για να αποτυπώσουν οι μαθητές τις εντυπώσεις τους.
Το Πειραματικό Δημοτικό του Πανεπιστημίου Πατρών είναι το πρώτο Σχολείο που επισκέφθηκε το θεματικό Πάρκο και οι μαθητές του είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να διατυπώσουν τις απορίες τους, μέσα σε ένα ιδιαίτερα ζεστό κλίμα. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Ελληνική Αστυνομία και όλους τους συντελεστές αυτής της εξαιρετικά χρήσιμης πρωτοβουλίας.
Οι μαθητές μας επέστρεψαν στο Σχολείο ενθουσιασμένοι!!!

Κλήρωση Ομίλων 2018-19

Την Πέμπτη 8/11/2018 και ώρα 11:30 στον χώρο του γραφείου καθηγητών θα διενεργηθεί κλήρωση, που θα αναδείξει αυτούς που θα συμμετέχουν στους ομίλους, που θα πραγματοποιηθούν την τρέχουσα σχολική χρονιά στο σχολείο μας.