Διάκριση για το σχολείο μας στην δράση της ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας How Eramus+ Changed My School

Το σχολείο μας κατέκτησε την πρώτη θέση στην online ψηφοφορία της δράσης της ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας με τίτλο: “How Eramus+ Changed My School”.

 

Το βίντεο που κέρδισε την πρώτη θέση είναι:

Συνάντηση Προγράμματος ERASMUS+ Learning With The Arts

Από τις 04 ως τις 08  Μαρτίου το σχολείο μας υποδέχεται 20 μαθητές/τριες και 15 εκπαιδευτικούς από επτά ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος Erasmus+  με τίτλο: “Learning with the Arts”. Οι φιλοξενούμενοι θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες εντός και εκτός σχολείου, οι οποίες θα είναι άμεσα συνυφασμένες με το θέμα του προγράμματος.

Την  Πέμπτη 07 Μαρτίου στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί η «βραδιά των γονιών» (parents’ evening), στην οποία θα παραστούν όλοι οι γονείς του σχολείου μας  για να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις των φιλοξενούμενων χωρών αλλά και για να συμμετάσχουν στο πάρτι μασκέ που θα ακολουθήσει. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων θα προσφέρει δώρα στους φιλοξενούμενους εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν παραδοσιακά εδέσματα για να πλαισιώσουν το πάρτι μας.

Ανακαλύπτοντας τα μουσεία της Ευρώπης – 2Θ

2/θέσιο  Πειραματικό  Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου  Πατρών
Τάξεις Α, Γ, Δ
Σχολικό έτος 2016 -17

Οι μαθητές  ανακάλυψαν  άλλες χώρες και λαούς της Ευρώπης συνειδητοποιώντας την τεράστια σημασία των Μουσείων για την πολιτιστική τους ταυτότητα. Πιο συγκεκριμένα μελέτησαν την σημασία της ύπαρξης των Μουσείων, ανακάλυψαν τα είδη μουσείων, επεξεργάστηκαν τους κανόνες συμπεριφοράς κατά την επίσκεψη σε ένα μουσείο.Το επόμενο βήμα ήταν να ανακαλύψουν πέντε από τα πιο διάσημα μουσεία της Ευρώπης και να συλλέξουν σημαντικές πληροφορίες για το που βρίσκονται και τις συλλογές με τα εκθέματα.Τέλος προσέγγισαν το θέμα του προγράμματος μέσω της ζωγραφικής και της τέχνης του ψηφιδωτού.

Download (PPT, Unknown)

 

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί  Παναγάκη Παρασκευή ΠΕ06, Κουτσομητρόπουλος Δημήτριος ΠΕ19, Κουφού Σοφία ΠΕ70

ο Πανεπιστημιούλης και η Πειραματικούλα στην Ευρώπη

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Τeachers for Europe με τίτλο “Η Πειραματικούλα κυνηγάει τον Πανεπιστημιούλη, ο οποίος κρύβεται στα αξιοθέατα της Ευρώπης με την βοήθεια του Δία” οι μαθητές και μαθήτριες της Β΄τάξης το σχολικό έτος 2016-17 έγραψαν το παραμύθι  “ο Πανεπιστημιούλης και η Πειραματικούλα στην Ευρώπη”.

Μην κλαις Ειρήνη

Η Α΄τάξη συμμετείχε στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με τίτλο “μην κλαις Ειρήνη” και απέσπασε το 3ο βραβείο στην κατηγορία “Α- Β τάξη”. Ο διαγωνισμός διεξάχθηκε από τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το 2ο Δ.Σ. Πεύκων.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Αριάδνη Κοκκινάκη