Διαγωνισμός Astro Pi

Astro_Pi_1-01-500x262Το σχολείο μας προκρίθηκε, μεταξύ άλλων από όλη την Ευρώπη, να συμμετάσχει στη 2η φάση του διαγωνισμού Astro Pi Challenge, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Διαστήματος (ESA). Για το λόγο αυτό παρέλαβε από την ESA ένα Astro Pi, δηλαδή έναν υπολογιστή Raspberry Pi μαζί με ένα σετ αισθητήρων, όμοιο με αυτό που έχει ήδη εγκατασταθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Στα πλαίσια του ομίλου Προγραμματισμού, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το Astro Pi και να γράψουν τα δικά τους προγράμματα για να απαντήσουν στις δύο προκλήσεις του διαγωνισμού: 1) Ανίχνευση ζωής στον ISS 2) Σχεδιασμός και προγραμματισμός επιστημονικού πειράματος με χρήση των αισθητήρων.

Στη συνέχεια, οι 5 ομάδες με τα καλύτερα προγράμματα που θα επιλεγούν από την κάθε χώρα θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν τα προγράμματά τους για εκτέλεση στον ISS.

Όμιλος Προγραμματισμού – Παιχνίδια στο Kodu

Στα πλαίσια του ομίλου Προγραμματισμού, Ρομποτικής και Δημιουργίας Παιχνιδιών στον Η/Υ οι μαθητές δημιούργησαν σε ομάδες τα παρακάτω παιχνίδια στο περιβάλλον του MS Kodu. Τα αρχεία δίνονται σε συμπιεσμένη μορφή zip, μπορείτε να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και να τα ανοίξετε στο Kodu, αφού πρώτα τα αποσυμπιέσετε.

Ο Kodu Πολιορκητής

Κωνσταντίνος Ε., Κατερίνα Φ., Γιώργος Β.
Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι ότι o Kodu πρέπει να πιάσει το κάστρο, αλλά και  να αποφύγει τους μηχανάκηδες για να μην τον εξολοθρεύσουν πυροβολώντας και ακουμπώντας τον.


Κατεβάστε το εδώ

Κυνήγι θησαυρού

Γιώργος Χ., Βασίλης Κ., Αναστάσης Χ.
Σε αυτό το παιχνίδι ο Μηχανάκιας θα πρέπει να πηδήξει σε στεριά, ώστε να μην καεί από τη λάβα. Και τέλος πρέπει να πάρει το χρυσό μήλο και να το δώσει στο φίλο του τον Kodu για να γίνει καλά.
Κατεβάστε το εδώ

Ο Kodu και τα αερόστατα

Ανδρέας Π., Σωτήρης Θ., Ραφαήλ Σ.
Στο κόσμο αυτό υπάρχει ένα κάστρο και ο χαρακτήρας στο παιχνίδι προσπαθεί να το πολιορκήσει. Ο  χαρακτήρας αυτός είναι ο Kodu o όποιος με τον προγραμματισμό μας, εξουδετερώνει  τα κανόνια για να πάει στο κάστρο!!! Επίσης κάποια τζετ προσπαθούν να τον εξουδετερώσουν.
Κατεβάστε το εδώ

Συμμετοχή στο Διαγωνισμό Ρομποτικής “Ο Γαλαξίας μας”

Το Σάββατο, 5/3/2016 ο όμιλος Προγραμματισμού, Ρομποτικής και Δημιουργίας Παιχνιδιών στον Η/Υ που λειτουργεί το τρέχον σχολικό έτος στο σχολείο μας, έλαβε μέρος στον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού Σχολείου “Ο Γαλαξίας μας” με δύο συμμετοχές.

Οι ομάδες έλαβαν βραβείο στην κατηγορία “Προγραμματισμός-Ορθότητα Λογικής”.

Download (DOCX, Unknown)

Download (DOCX, Unknown)