CodeWeek 2018

CodeWeek 2018

Στα πλαίσια της εβδομάδας κώδικα στην οποία συμμετείχε το σχολείο μας οι  μαθητές της ΣΤ τάξης δημιούργησαν και προγραμμάτισαν ένα ρομπότ που μπορούσε να παίξει μουσική. Η ιδέα που υλοποιήθηκε από τον εκπαιδευτικό πληροφορικής του σχολείου κ. Σταυρόπουλο Πέτρο και την εκπαιδευτικό Αγγλικών κ. Παρούση Μαρία, συνδέθηκε με το πρόγραμμα ERASMUS+ που υλοποιείται από το σχολείο μας “learning with the arts”. Με το έργο αυτό θελήσαμε να δείξουμε ότι ο κώδικας μπορεί να γίνει εργαλείο παραγωγής τέχνης (στην συγκεκριμένη περίπτωση Μουσική).

Έτσι οι μαθητές δημιούργησαν ένα ρομποτικό σύστημα (LEGO NXT) που γυρνώντας περιστροφικά γύρω από τον εαυτό του μπορούσε να διαβάζει την απόσταση από το έδαφος (με αισθητήρα υπέρηχων) και ανάλογα με την απόσταση που θα διάβαζε έπαιζα και διαφορετική μουσική νότα. Έτσι οι μαθητές βάζοντας τουβλάκια  LEGO διαφορετικού ύψους μπορούσαν να παράξουν μουσική.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την υλοποίηση του έργου:

 

Επίσης στα πλαίσια της εβδομάδας κώδικα και του προγράμματος Erasmus+ “Learnig with the arts”, το σχολείο μας υλοποίησε μια δράση από κοινού με Ιταλία κ Ρουμανία , με τίτλο “word competition”.

Παρακάτω μπορε΄θτε να δείτε φωτογραφίες από την δράση:

 

Phone: +302610992100
Fax: +302610992100
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα 26540
Διαγόρα