Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών- Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης

Το σχολείο μας στα πλαίσια της ποιοτικής αναβάθμισης των υπηρεσιών του και την ανάγκη που προέκυψε για τηλεκπαίδευση των μαθητών μας εγκατέστησε την  πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Open eClass και έχει ανεβάσει εκπαιδιευτικό υλικό για τους μαθητές μας.

Η πλατφόρμα  Open eClass αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων. Ακολουθεί τη φιλοσοφία του λογισμικού ανοικτού κώδικα και υποστηρίζει την υπηρεσία Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις. Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται με τη χρήση ενός απλού φυλλομετρητή (web browser) χωρίς την απαίτηση εξειδικευμένων τεχνικών γνώσεων.

Ανακοινώσεις

 • - Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 -

  1) Έχει παρατηρηθεί ότι σε πολλά τμήματα δεν έχουν γραφτεί όλοι οι μαθητές σε όλα τα μαθήματα! Πρέπει όλοι οι μαθητές να εγγραφούν σε όλα τα διαθέσιμα μαθήματα της τάξης τους!!!

  2) Διαβάζουμε κάθε μέρα τις ανακοινώσεις κάθε μαθήματος 

  3) Κάθε μέρα περιηγούμαστε σε όλα τα μαθήματα για να δούμε αν ο εκπαιδευτικός μας έχει ανεβάσει καινούργιο υλικό 

  4) Επίσης ελάχιστοι μαθητές έχουν ανταποκριθεί στις εργασίες που τους βάζουν οι εκπαιδευτικοί, κάτι που είναι κρίσμο για την επιτυχία της τηλεκπαίδευσης, αφού όλοι οι μαθητες πρέπει να κάνουν τις εργασίες τους και να τις στέλνουν για σχολιασμό από τους εκπαιδευτικύς τους.

  Επειδή υποθέτουμε ότι οι μαθητές δεν γνωρίζουν πού θα βρουν τις εργασίες, παρακάτω θα δείξουμε με απλά βήματα πώς θα το κάνουν αυτό:

  1ο Βήμα: Στην αρχική σελίδα του μαθήματος βρίσκουμε την ενότητα που αντιστοιχεί στο σημερινό ή εβδομαδιαίο μάθημα.

  2ο Βήμα: Κάνουμε κλικ πάνω στο τίτλο της ενότητας και εμφανίζεται η ενότητα με την θεωρία συνήθως στο επάνω μέρος και τις εργασίες από κάτω

  3ο Βήμα

  Βλέπουμε αν το μάθημα περιέχει και άλλα έγγραφα σε μορφή αρχείου ή εργασίες 

  4ο βήμα:

  Αν υπάρχει εργασία πατάμε πάνω στον τίτλο της για να ανοίξει όλο το περιεχόμενό της και η φόρμα υποβολής από κάτω. Διαβάζουμε προσεκτικά κατεβάζουμε αν χρειάζεται το κείμενο της εργασίας και αν μπορούμε το εκτυπώνουμε και το συμπληρώνουμε. Αν η εργασία δεν είναι αυτής της μορφής απλά αολουθούμε τις οδηγίες.

  5ο Βήμα 

  Τέλος ακριβώς από κάτω από την εκφώνηση της εργασίας υπάρχει φόρμα όπου οι μαθητές μπορούν να στέλνουν τις εργασίες συμπληρωμένες προς τον εκπαιδευτικό για σχολιασμό και βαθμολόγηση (όπου χρειάζεται). 

  Η φόρμα αυτή είτε απαιτεί ανέβασμα αρχείου 

  είτε απλά να γράψετε ένα κειμενάκι

  Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη σε όλο αυτό το εγχείρημα!