Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε μαθητικούς ομίλους

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στους ομίλους :

 • Όμιλος Εικαστικών, «Οι μικροί ζωγράφοι σπουδάζουν τους μεγάλους δημιουργούς» (Τάξη: ΣΤ΄). Υπεύθυνη: Μαρία Ναλμπάντη, Δασκάλα. Λειτουργεί κάθε Παρασκευή 14:15 ? 16:00.
  Πιστεύετε ότι η τέχνη δεν είναι μόνο δημιουργία όμορφων και εκφραστικών καλλιτεχνημάτων, αλλά είναι ένας τρόπος να διερευνήσουμε το περιβάλλον και τον εαυτό μας; Αν ναι, ελάτε στον Όμιλο μας.
  Θα ασχοληθούμε με το σχεδιασμό, το κολλάζ, το σκίτσο. Θα κάνουμε κατασκευές με απλά φυσικά υλικά και με οδηγό τη φαντασία μας. Θα γνωρίσουμε και θα αναπαράγουμε έργα μεγάλων ζωγράφων. Θα χρησιμοποιηθούν διάφορες εικαστικές πρακτικές όπως: το σχέδιο , η ζωγραφική , η εγκατάσταση ,η φωτογραφία ,το βίντεο και το φωτοκολάζ . Όλες οι καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών αποτελούν κομμάτια δημιουργικής διαδικασίας και θα μπορούν να πάρουν τη μορφή παρουσίασης στη διεύθυνση του σχολείου ή έκθεσης. Ελάτε μαζί μας στον κόσμο των χρωμάτων και της χαρούμενης δημιουργίας.
 • Όμιλος Πληροφορικής, «Προγραμματισμός, Ρομποτική και Δημιουργία Παιχνιδιών στον Η/Υ» (τάξεις: Ε΄, ΣΤ΄)Υπεύθυνος: Κουτσομητρόπουλος Δημήτριος, εκπ. Πληροφορικής. Λειτουργεί κάθε Πέμπτη 14.15-16.00.
  Ένα βασικό κομμάτι της Επιστήμης των Υπολογιστών είναι ο προγραμματισμός, δηλαδή το πώς κατευθύνουμε τον Η/Υ να εκτελεί εντολές και να λύνει προβλήματα για εμάς. Έτσι ο Η/Υ δεν είναι μόνο ένα εργαλείο για να συλλέγουμε και να συνδυάζουμε πληροφορίες, αλλά ένα  περιβάλλον για δημιουργία, ανακάλυψη και επίλυση προβλημάτων. Στον όμιλο αυτό θα μάθουμε τις βασικές αρχές του προγραμματισμού Η/Υ. Θα κατασκευάσουμε ρομπότ με Lego και θα τα ελέγχουμε με τον Η/Υ. Θα μπορέσουμε ακόμα να δημιουργήσουμε τα δικά μας παιχνίδια 3D στον υπολογιστή! Μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα του ομίλου για το 2014-2015 εδώ: http://bit.ly/prgroup1415 , καθώς και ένα βίντεο με τις δραστηριότητες του ομίλου: https://dim-aei-patras.ach.sch.gr/?p=1273
 • Όμιλος: “Ανάπτυξη των Φυσικών και Συναρμοστικών Ικανοτήτων μέσα από την εκμάθηση του αθλήματος της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Πινγκ-Πονγκ)”, (Τάξεις: Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄). Υπεύθυνος: Κατσικαδέλης Μιχάλης, Εκπ/κος Φυσικής Αγωγής. Λειτουργεί κάθε Τετάρτη 14:15 – 16:00.
  Ο όμιλος αποσκοπεί στη γνωριμία των μαθητών-τριων με το άθλημα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, μέσα από ένα πολυεπίπεδο πλάνο βελτίωσης των Φυσικών και Συναρμοστικών Ικανοτήτων. Οι δραστηριότητες του ομίλου εστιάζουν αφ? ενός στην καλλιέργεια ικανοτήτων, που ανεξάρτητα από το άθλημα θα πρέπει να καλλιεργούνται, αφ? ετέρου στην εκμάθηση της βασικής τεχνικής της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Οι μαθητές-τριες θα μάθουν τους βασικούς κανονισμούς του αθλήματος, να χειρίζονται το σώμα τους σωστά, να ανταποκρίνονται σε οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα και να διατηρούν την ισορροπία τους σε απλές και σύνθετες ασκήσεις . Σε περίπτωση που υπάρχει η αριθμητική δυνατότητα, θα γίνονται δεκτοί και μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄.
 • Όμιλος Αθλητισμού, “Άσκηση και ευεξία μαθαίνοντας Ολυμπιακά Αθλήματα”, (Τάξεις Ε΄, ΣΤ΄). Υπεύθυνος: Παπαγιαννόπουλος Διονύσιος, Εκπ/κος Φυσικής Αγωγής. Λειτουργεί κάθε Δευτέρα 14.15-16.00.
  Προτείνεται η παρουσίαση ατομικών και ομαδικών αθλημάτων (κανονισμοί- τεχνική κινήσεων-εφαρμογή σε παιχνίδι) και μέσω της επαφής με αυτά ανάδειξη ξεχωριστών κινητικών ικανοτήτων και ταλαντούχων χαρακτηριστικών των μαθητών σχετικά με τις αθλητικές κινήσεις, ανακάλυψη και ανάπτυξη προσωπικών δυνατοτήτων, ευαισθητοποίηση στη φυσική δραστηριότητα, διαμόρφωση επιθυμητής κοινωνικής συμπεριφοράς, θετικού αυτοσυναισθήματος και προσωπική ικανοποίηση και ψυχαγωγία από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.
 • Όμιλος μουσικής, “Δημιουργία Χορωδιακού Συνόλου”, (Τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄). Υπεύθυνη: Ρέντιτ Μαρία, εκπ. Μουσικής. Λειτουργεί κάθε Πέμπτη, 14.15-16.00.
  Αν θέλεις να μάθεις να τραγουδάς και να παίρνεις μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, αυτό που χρειάζεσαι είναι σωστή φωνή για τη χορωδία και να έχεις διάθεση για ομαδική καλλιτεχνική δουλειά! Τα μαθητικά μουσικά σύνολα του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών σε περιμένουν να φτιάξουμε μαζί μουσική.
 • Όμιλος Αγγλικής Γλώσσας, “Μαθαίνω Αγγλικά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσική και τη χειροτεχνία”, (Τάξεις A΄, Β΄, Γ΄, Δ΄). Υπεύθυνοι: Παρουσίαση Μ., Παναγάκη Π., εκπ. Αγγλικών. Λειτουργεί κάθε Τρίτη, 14.15-16.00.
  Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες καλλιεργούμε τις δεξιότητές μας στη ξένη γλώσσα σε ένα χαλαρό περιβάλλον, γνωρίζουμε άλλους πολιτισμούς και επικοινωνούμε με σκοπό τόσο την ανάπτυξη των γλωσσικών και κοινωνικών δεξιοτήτων όσο και την καλλιέργεια θετικής στάσης απέναντι στη ξένη γλώσσα.
 • Όμιλος Λαογραφίας: “Παραδοσιακά παραμύθια, κατασκευές, παιχνίδια, έθιμα, τραγούδια”, (Τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄). Υπεύθυνη: Κουφού Σοφία, Δασκάλα. Λειτουργεί κάθε Δευτέρα, 14.15-16.00.
  Ο όμιλος αποσκοπεί στην εξοικείωση των μαθητών με διάφορες όψεις της λαογραφίας των ελληνικών περιοχών. Συγκεκριμένα, μέσα από αυτή στοχεύει στην ανάπτυξη της δεξιότητας της ανάγνωσης, στην καλλιέργεια του κριτικού γραμματισμού και της θετικής διάθεσης των μαθητών προς τα βιβλία με σκοπό να γίνουν «αναγνώστες». Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες όπως: δραματοποίηση των παραμυθιών, εικονογράφηση, οι οποίες πέρα από την κατανόηση του κειμένου, στόχο έχουν τη συνεργασία, την αλληλεπίδραση και την ενδυνάμωση της ομάδας. Αυτά θα επιτευχθούν επίσης μέσα από τα παραδοσιακά παιχνίδια που θα παίξουν οι μαθητές και την αναπαράσταση εθίμων διαφόρων περιοχών. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν κατασκευές σχετικές με λαογραφικά έθιμα από διάφορα υλικά και ανάλογες με τη χρονική στιγμή (δηλαδή π.χ. τα Χριστούγεννα θα πραγματοποιηθούν χριστουγεννιάτικες παραδοσιακές κατασκευές κλπ). Ανάλογα με τα έθιμα που θα ασχολούμαστε, οι μαθητές θα μαθαίνουν και το τραγούδι που τα συνοδεύει ή που μιλάει γι΄ αυτά, όπου υπάρχει. Τέλος, θα διαλέξουν ένα θέμα γύρω από το οποίο θα δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι, θα το εικονογραφήσουν και θα το δραματοποιήσουν.

Κατάθεση δηλώσεων έως 20/11/2015  αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου https://dim-aei-patras.ach.sch.gr

Phone: +302610992100
Fax: +302610992100
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα 26540
Διαγόρα