Οδηγίες εγγραφής των μαθητών στην ηλεκτρονική τάξη του σχολείου μας

Οδηγίες εγγραφής των μαθητών στην ηλεκτρονική τάξη του σχολείου μας

Το σχολείο μας στo πλαίσιo της ποιοτικής αναβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και συναισθανόμενο την ανάγκη επαφής με τους μαθητές μας  και προσφοράς προς αυτούς μαθημάτων, που θα τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν στις δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ημερών, αποφάσισε να εγκαινιάσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης e-class.

Η πλατφόρμα θα ξεκινήσει την πλήρη λειτουργία της την Δευτέρα 23/3, αλλά οι μαθητές θα μπορούν να εγγράφονται από αύριο 19/3, έτσι ώστε την Δευτέρα να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε κανονικά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η διαδικασία αυτή είναι πιλοτική και χρειάζεται οπωσδήποτε, την στήριξη και την βοήθεια των γονέων και κηδεμόνων (ειδικά στις μικρότερες τάξεις) προκειμένου οι μαθητές μας να μπορέσουν να εγγραφούν και  παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Στόχος μας είναι όλοι οι μαθητές του σχολείου μας να έχουν καθημερινή επαφή με την τάξη τους.

Η πλατφόρμα e-class λειτουργεί αποκλειστικά για το σχολείο μας και οι μαθητές μας θα πρέπει να εγγραφούν για να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Πρόκειται για μία πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, κάτι που σημαίνει ότι δεν απαιτεί την ταυτόχρονη συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι μαθητές δεν είναι ανάγκη να βρίσκονται συγκεντρωμένοι μαζί στον ίδιο χώρο ή την ίδια χρονική στιγμή. Αντίθετα, μπορούν να επιλέγουν μόνοι τους το προσωπικό τους εκπαιδευτικό χρονικό πλαίσιο και να συλλέγουν το εκπαιδευτικό υλικό σύμφωνα με αυτό. Η ασύγχρονη εκπαίδευση είναι περισσότερο ευέλικτη από τη σύγχρονη. Επιπλέον η πλατφόρμα δίνει την δυνατότητα για χορήγηση ασκήσεων και εργασιών από τους εκπαιδευτικούς προς τους μαθητές, τις οποίες οι μαθητές θα μπορούν να αποστέλλουν πίσω στους εκπαιδευτικούς για επανατροφροδότηση.

Το υλικό θα είναι πλήρως διαθέσιμο από την Δευτέρα 23/3/2020.

Οδηγίες εγγραφής στην πλατφόρμα:

Αυτόματη Εγγραφή Εκπαιδευόμενου (Δημιουργία Λογαριασμού)

Στην περίπτωση που ο διαχειριστής έχει ορίσει πολιτική που επιτρέπει την αυτόματη εγγραφή των Εκπαιδευόμενων στην πλατφόρμα, τότε με τη συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής θα δημιουργηθεί αυτόματα ο λογαριασμός σας (δεν απαιτείται η υποβολή αίτησης). Σε αυτή την περίπτωση, πληκτρολογήστε τα στοιχεία σας στη φόρμα που εμφανίζεται. Πιο αναλυτικά, θα πρέπει να συμπληρώσετε:

* Τα προσωπικά σας στοιχεία: Όνομα, Επώνυμο, Τηλέφωνο και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και Αριθμό Μητρώου Εκπαιδευόμενου

  • Το επιθυμητό όνομα χρήστη (username) και το συνθηματικό (password). Πρόκειται για το username & password με το οποίο θα σας αναγνωρίζει το σύστημα. Το password σας ζητείται να το πληκτρολογήσετε δύο (2) φορές για επιβεβαίωση (Προσοχή: τόσο το username, όσο και το password προτείνεται η χρήση Λατινικών Χαρακτήρων και να μην περιέχουν ειδικούς χαρακτήρες, παρά μόνο αριθμούς ή/και γράμματα.)
  • Επιλέξτε από τη λίστα την Κατηγορία (Τμήμα) στο οποίο ανήκετε.
  • Πληκτρολογήστε τον κωδικό ασφάλειας που εμφανίζεται.
  • Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί με την ένδειξη “Εγγραφή”

Εγγραφή Εκπαιδευόμενου (με πιστοποίηση εισόδου από την Πλατφόρμα)

Το σύστημα θα ελέγξει τα στοιχεία σας και θα δημιουργήσει αυτόματα το προσωπικό σας Λογαριασμό Εκπαιδευόμενου.

Να σημειώσουμε ότι:

Κατά τη πρώτη είσοδο σας στην πλατφόρμα, το σύστημα θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε την email διεύθυνση σας. Πιο αναλυτικά, θα σας εμφανίσει μια φόρμα επιβεβαίωσης email, θα πρέπει να πατήσετε “Αποστολή κωδικού επιβεβαίωσης”.

Εγγραφή Εκπαιδευόμενου (Αποστολή κωδικού επιβεβαίωσης)

Στη συνέχεια, θα παραλάβετε μήνυμα στη συγκεκριμένη διεύθυνση, στο οποίο θα πρέπει να ακολουθήσετε το σύνδεσμο που θα βρείτε στο σώμα του μηνύματος, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής.

Μόλις ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, θα μπορείτε να εισέρχεστε στο προσωπικό σας χαρτοφυλάκιο στην πλατφόρμα για να εγγραφείτε στα ηλεκτρονικά μαθήματα που επιθυμείτε.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το εγχειρίδιο χρήσης της πλατφόρμας για τον εκπαιδευόμενο:

https://docs.openeclass.org/el/student

Η παρούσα ανακοίνωση θα σταλεί και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους τους γονείς στις διευθύνσεις που μας έχετε κοινοποιήσει.

Όποιος γονέας δεν λάβει το σχετικό e-mail τον παρακαλούμε να μας στείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου ένα μήνυμα με την ηλεκτρονική του διεύθυνση

Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του σχολείου σας παρακαλούμε να απαντήσετε στο παρακάτω ερωτηματολόγιο, στο οποίο θέλουμε να διερευνήσουμε την αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ως μορφή εκπαίδευσης και υποστήριξης των μαθητών/-τριών του Δημοτικού Σχολείου καθώς και στη διερεύνηση των εμποδίων και των δυσκολιών που προκύπτουν κατά την αξιοποίησή της.

https://docs.google.com/forms/d/1W3g78cXnkzK0GG3DW1QebK4SL55xpGioX8s8xf461ZI/viewform?fbclid=IwAR2s7UB0QqkIFrdwUuaF3-8dQsCe8Nvnn2y6fX6AcB0-mASR0EIbRqDoM2A&edit_requested=true

Τέλος πατήστε εδώ για να ξεκινήσετε την διαδικασία εγγραφής στην πλατφόρμα.

 

Στην συνέχεια εγγραφείτε στα διαθέσιμα μαθήματα σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες:

 

Εγγραφή σε Μάθημα

Επιλέγοντας «Κατάλογος μαθημάτων» στην αριστερή στήλη στο προσωπικό σας χαρτοφυλάκιο, θα μεταφερθείτε στη λίστα μαθημάτων στην οποία μπορείτε να επιλέξετε ποια από τα διαθέσιμα μαθήματα θέλετε να συμπεριλάβετε στην προσωπική σας λίστα παρακολούθησης. Τα διαθέσιμα μαθήματα παρουσιάζονται σε ομάδες ανάλογα με το τμήμα στο οποίο ανήκουν.

Εγγραφή σε Μάθημα

Επιλέξτε αρχικά το Τμήμα και κατόπιν θα πρέπει να κάνετε κλικ (?) στο κουτί επιλογής (checkbox) δίπλα σε κάθε μάθημα που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε.

Να σημειώσουμε ότι μόλις κάνετε κλικ δίπλα σε κάθε μάθημα, αυτόματα βλέπετε δεξιά στον τίτλο του μαθήματος την πράσινη ένδειξη επιβεβαίωσης για την εγγραφή σας στο μάθημα. Η διαδικασία αυτή σας επιτρέπει να διαμορφώσετε τον προσωπικό σας κατάλογο με τα μαθήματα που παρακολουθείτε.

Εγγραφή – Απεγγραφή από μάθημα

Μπορείτε να κάνετε κλικ στον τίτλο όποιου μαθήματος επιθυμείτε για να εισέλθετε στο χώρο του συγκεκριμένου μαθήματος με δικαιώματα χρήστη – Εκπαιδευόμενου.

Phone: +302610992100
Fax: +302610992100
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα 26540
Διαγόρα