Διαδικτυακή συνάντηση για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα « Η γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών. Εντοπισμός και διαχείριση των γλωσσικών και μαθησιακών διαταραχών κατά τη σχολική ηλικία».

Διαδικτυακή συνάντηση για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα « Η γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών. Εντοπισμός και διαχείριση των γλωσσικών και μαθησιακών διαταραχών κατά τη σχολική ηλικία».

Το σχολείο μας διοργανώνει διαδικτυακή συνάντηση για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα « Η γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών. Εντοπισμός και διαχείριση των γλωσσικών και μαθησιακών διαταραχών κατά τη σχολική ηλικία».

Η αποτελεσματική κατάκτηση και χρήση της γλώσσας έχει σαν σκοπό την επικοινωνία του παιδιού σε ποικίλα πλαίσια. Παράλληλα, ο λόγος αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επίτευξη της μαθησιακής διαδικασίας τόσο εντός όσο και εκτός του σχολείου.

Οι γλωσσικές και μαθησιακές διαταραχές αποτελούν ένα πολύ σύνηθες εύρημα στα παιδιά και στους εφήβους από 3 έως 16 χρονών, παρεμποδίζοντας τόσο την γνωστική όσο και την συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

Σκοπός λοιπόν της εισήγησης είναι η ενημέρωση σχετικά με τα στάδια της γλωσσικής ανάπτυξης αποσκοπώντας στην έγκαιρη ανίχνευση και διαχείριση των γλωσσικών και μαθησιακών δυσκολιών κατά την προσχολική και σχολική ηλικία.

Την εισήγηση θα πραγματοποιήσει ο κ. Χάρης Αλετράς, Λογοθεραπευτής, απόφοιτος του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και μεταπτυχιακός φοιτητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 και ώρες 2:30μ.μ.- 4:00μ.μ. Μετά την εισήγηση θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση την οποία θα συντονίσει ο Διευθυντής του σχολείου κ. Χαράλαμπος Αλεξόπουλος.

Παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή έως και Τρίτη 12 Απριλίου 2022 στην φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος https://forms.gle/KoRekB78FsuKQWsu7.

Η διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην ψηφιακή αίθουσα  https://minedu-primary.webex.com/meet/chalexopou

QR code σύνδεσης:

Phone: +302610992100
Fax: +302610992100
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα 26540
Διαγόρα