Πρόκριση της ομάδας ρομποτικής του σχολείου μας στη 2η φάση του «5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοικτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση» και χορήγηση εξοπλισμού.

Πρόκριση της ομάδας ρομποτικής του σχολείου μας στη 2η φάση του «5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοικτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση» και χορήγηση εξοπλισμού.

Ο σύλλογος διδασκόντων και η διεύθυνση του σχολείου συγχαίρουν τους μαθητές του Ομίλου Ρομποτικής του σχολείου μας για την πρόκριση της ομάδας Technofans που συμμετέχει στον «5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοικτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση».

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι  «Πράσινη Οικονομία Ανοιχτή και ίση για όλους – GREEN OPEN EQUAL». Η πράσινη οικονομία δίνει βιώσιμες λύσεις που απαντούν σε καθημερινές προκλήσεις στη βελτίωση της ανθρώπινης ευημερίας και της κοινωνικής ισότητας, ενώ μειώνει σημαντικά τους περιβαλλοντικούς κινδύνους και τις οικολογικές ελλείψεις..

Οι μαθητές μας, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του σχολείου μας Αγγελικής Αλεξανδροπούλου, εκπαιδευτικό Πληροφορικής, αφού μελέτησαν το παραπάνω θέμα αποφάσισαν να κατασκευάσουν μια συσκευή που να προσαρμόζεται πάνω σε γυαλιά και αξιοποιώντας έναν αισθητήρα υπερήχων και ένα buzzer να ειδοποιεί τους τυφλούς ή ανθρώπους με μειωμένη όραση για εμπόδια μπροστά τους ώστε να μπορούν να τα αποφύγουν. Επίσης η ομάδα θα κατασκευάσει ηλιακό φορτιστή για να φορτίζει τις μπαταρίες της συσκευής ώστε να προσεγγίσουμε την πράσινη φιλοσοφία

Το έργο αξιοποιεί την εκπαιδευτική ρομποτική και τη μικροηλεκτρονική στην υπηρεσία της πράσινης οικονομίας και της ισότητας, για το λόγο αυτό η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού  με χορηγό το «Ίδρυμα Ωνάση», δώρισαν στο σχολείο μας ολόκληρο τον ρομποτικό εξοπλισμό μεγάλης αξίας.

Ευχαριστούμε πολύ για αυτό και ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια του διαγωνισμού!!!

 

Phone: +302610992100
Fax: +302610992100
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα 26540
Διαγόρα