ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Tο Διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τo online gaming είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών και αποτελούν μέρος ενός τεχνολογικού τοπίου που εξελίσσεται ραγδαία με συνέπεια οι γονείς να δυσκολεύονται να το παρακολουθήσουν. Oι ευκαιρίες πολλές αλλά εξίσου πολλοί
είναι και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τη διαδικτυακή ενασχόληση.

H οικογένεια, το σχολείο και η πολιτεία, ο καθένας μέσα από το δικό του ρόλο, οφείλουν να διαμορφώσουν το πλαίσιο εκείνο που θα δίνει ευκαιρίες ενώ ταυτόχρονα θα ενημερώνει και θα προστατεύει τους νέους από τους κινδύνους.

Υπό αυτή τη λογική το σχολείο μας με την εκπαιδευτικό πληροφορικής του σχολείου μας σε συνεργασία με τις δασκάλες των Δ, ΣΤ1 και ΣΤ2 τάξεων συμμετείχαν όλη τη σχολική χρονιά στο δίκτυο σχολείων του ΜΕΤ με θέμα “Φίλοι κι όχι εχθροί, στο δι@δίκτυο μαζί”. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν η παραγωγή τριών διαδικτυακών παιχνιδιών – escape rooms τα οποία και σας παρουσιάζουμε με χαρά. Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές διδάχθηκαν μέσω της τεχνικής της παιχνιδοποίησης (gamification) και ενημερώθηκαν με διδακτικό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό τρόπο.

Ελπίζουμε να τα απολαύσετε.

 

 

 

Phone: +302610992100
Fax: +302610992100
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα 26540
Διαγόρα