ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Για μια ακόμα χρονιά οι όμιλοι του σχολείου μας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία!

Αναλυτικότερα,

– ΟΜΙΛΟΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ

Η εκπαιδευτικός του σχολείου μας Νικούλα Φλόκα διεξήγαγε και ολοκλήρωσε τον όμιλο αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας με τίτλο:

«Παιχνίδια Ρητορικής Τέχνης: Σκέφτομαι, εκφράζομαι και επικοινωνώ»

Λεπτομέρειες παρουσιάζονται παρακάτω:

https://www.flipsnack.com/75D56DAA9F7/2022-2023.html

– ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Τη φετινή χρονιά, μετά από χρόνια πανδημίας, καταφέραμε να δημιουργήσουμε με επιτυχία ένα πλήρη όμιλο Αγγλικών. Στα πλαίσια του ομίλου φτιάξαμε ομαδικά ένα αγγλικό περιοδικό.  Στις συναντήσεις μας χωριζόμασταν σε ομάδες και ασχοληθήκαμε με θέματα επίκαιρα την κάθε εποχή, όπως για παράδειγμα το Δεκέμβριο γράψαμε για τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα κάθε χώρας και το Μάιο ασχοληθήκαμε με παγκόσμιες μέρες, διάφορα είδη λουλουδιών και πολλές άλλες γιορτές. Μέσω του περιοδικού ενημερωθήκαμε για γιορτές, έθιμα και διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν σε διάφορα μέρη του κόσμου και στην Ελλάδα. Επίσης, αναπτύξαμε την ικανότητά μας να μιλάμε και να γράφουμε στην αγγλική γλώσσα, Και όλα αυτά ενώ ταυτόχρονα εξασκούμαστε στην πληροφορική και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο. Βγάλαμε 6 τεύχη με περίπου 11 άρθρα το καθένα και τα ανεβάζαμε στην υπηρεσία περιοδικών schoolpress του πανελλήνιου σχολικού δικτύου, όπου όλη η εκπαιδευτική κοινότητα έχει την ευκαιρία να τα διαβάσει, να γράψει τη γνώμη της και να ενημερωθεί.

Περάσαμε όμορφες στιγμές μαθαίνοντας, συζητώντας και γράφοντας με τους συμμαθητές μας. Τα περάσαμε πολύ ωραία και ελπίζουμε του χρόνου να έχουμε ένα καινούργιο όμιλο αγγλικών. Ήταν μια σημαντική δραστηριότητα που μας έβαλε σε σκέψεις για να βρούμε πράγματα που δε γνωρίζαμε αλλά και άλλα που γνωρίζαμε. Αποτελέσαμε μια ομάδα δημιουργίας αλλά και μάθησης την ίδια ώρα. Σας καλούμε να διαβάσετε όλα τα τεύχη του περιοδικού μας στη διεύθυνση https://schoolpress.sch.gr/experimentals/

Καλή ανάγνωση!!

Οι μαθητές του ομίλου Αγγλικής γλώσσας “the Experimentals”

– ΟΜΙΛΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Από την αρχή της σχολικής χρονιά οι μαθητές χωρίστηκαν σε 3 ομάδας και η κάθε ομάδα ασχολήθηκε με ένα ξεχωριστό έργο και μια διαφορετική τεχνολογία προκειμένου να υπάρξει ποικιλία και διαθεματικότητα.

Η ομάδα Technofans αποτελούμενη από 6 μαθητές ασχολήθηκε με την τεχνολογία Arduino και δημιούργησαν το έργο EFYES (Eyes For Your EyeS). Μία κατασκευή γυαλιών ηλίου για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Το έργο συμμετείχε χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση και διακρίθηκε στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοικτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση (ΕΛΛΑΚ).

Περισσότερες πληροφορίες φαίνονται στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://openedtech.ellak.gr/robotics2023/efyes-eyes-for-y…gia-ta-matia-sas/

 

Η Ομάδα Robogrammers αποτελούμενη από 6 μαθητές ασχολήθηκε με τον τρισδιάστατο σχεδιασμό στο λογισμικό Tinkercad. Μελέτησαν και σχεδίασαν μια μελλοντική αποικία στο φεγγάρι αξιολογώντας όλες τις προϋποθέσεις που απαιτεί το συγκεκριμένο εγχείρημα. Με το έργο αυτό η ομάδα συμμετείχε στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του  Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA)  mooncamp challenge και δέχθηκε πολύ καλές κριτικές. Λεπτομέρειες για το έργο φαίνονται παρακάτω.

https://mooncampchallenge.org/explorers-gallery-2023/entry/23606/

https://docs.google.com/presentation/d/1Wwa7d9XYoGwOaSXKyozMZJBk8wd3YiBd/edit?usp=sharing&ouid=117160542254739395340&rtpof=true&sd=true

 

Η Ομάδα Robogrammers2 αποτελούμενη από 6 μαθητές ασχολήθηκε με τους αυτοματισμούς που απαιτούνται από το διαγωνισμό Ρομποτικής WRO αυτής της κατηγορίας και το θέμα τους ήταν η ασφάλεια αυτοκινητοδρόμων.  Συγκεκριμένα αξιοποίησαν τις τεχνολογίες microbit, videosensing και LegoWedo2. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε παρακάτω:

https://docs.google.com/presentation/d/1ChkLli8jZkuSkR513CBcf3djtrenX5Jh/edit?usp=sharing&ouid=117160542254739395340&rtpof=true&sd=true

 

Καλό Καλοκαίρι !!!

Phone: +302610992100
Fax: +302610992100
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα 26540
Διαγόρα