Σημαντική διάκριση για την ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

Σημαντική διάκριση για την ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

Για μια ακόμα χρονιά, η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας  διακρίνεται μεταξύ αξιοσημείωτων συμμετοχών στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση.

O 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, επικεντρώθηκε τη φετινή χρονιά στην ευρύτερη Θεματική ενότητα της Πράσινης Οικονομίας που θα είναι Ανοιχτή και Ίση για όλους, και έχει σαν στόχο μέσω της συγγραφής ανοιχτού κώδικα και της χρήσης των ανοιχτών τεχνολογιών, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε γίνουν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών.

Στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 1700 μαθητές και 310 εκπαιδευτικοί με 164 ομάδες  από όλες τις περιφέρειες της χώρας και σε 130 ομάδες μαθητών που συνέχισαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, χορηγήθηκε ο εξοπλισμός για να υλοποιήσουν το έργο τους.

Από αυτά τα έργα διακρίθηκαν 10 σε κάθε κατηγορία (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά – Γυμνάσια  – Λύκεια – ΕΠΑΛ). Τα έργα που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν για την ιδέα, την υλοποίησή της, τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής-χρήσης και διδασκαλίας που τους δίνουν την δυνατότητα να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και από άλλα σχολεία. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται  εδώ.

Μέσα στα 10 διακριθέντα στην κατηγορία των Δημοτικών βρίσκεται και το έργο την ομάδας Technofans,  του ομίλου Ρομποτικής του σχολείου μας που υλοποίησαν το έργο:

EFYES: Eyes For Your EyeS (Μάτια για τα μάτια σας)

Οι μαθητές μας επέδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία στα άτομα με προβλήματα όρασης και κατασκεύασαν ειδικά γυαλιά με αισθητήρα υπερήχων που ειδοποιούν τους χρήστες τους για τα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά τους προκειμένου να τα αποφύγουν.

Συγχαίρουμε την ομάδα και την εκπαιδευτικό του σχολείου και μέντορα της ομάδας κα Αγγελική Αλεξανδροπούλου και ευχόμαστε νέες επιτυχίες!

Phone: +302610992100
Fax: +302610992100
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα 26540
Διαγόρα