Συμμετοχή στην εκδήλωση της παιδικής Helmepa

Συμμετοχή στην εκδήλωση της παιδικής Helmepa

Την Παρασκευή 17 Μαΐου το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση της παιδικής Helmepa που έγινε στην Αθήνα με συμμετοχή εκπροσώπων σχολείων από 13 περιφέρειες της Ελλάδας. Σκοπός ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές και να αναλάβουν δράση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η μαθήτρια Β.Α. που εκπροσωπούσε τη ΣΤ’ τάξη μετέφερε το μήνυμα:

Η Μεσόγειος απειλείται!!!

Η Μεσόγειος φιλοξενεί πολλά σπάνια και εξαιρετικής αξίας είδη. Δυστυχώς όμως, συγκαταλέγεται στις πιο επηρεασμένες περιφερειακές θαλάσσιες περιοχές και σύμφωνα με τους επιστήμονες «καταρρέει» τα τελευταία 30 χρόνια. Η υπεραλίευση, η κλιματική αλλαγή, οι λεσεψιανοί μετανάστες και η ρήψη απορριμμάτων είναι οι κυριότερες αιτίες του προβλήματος. Κάποια από τα απειλούμενα με εξαφάνιση είδη της Μεσογείου είναι: τα λιβάδια ποσειδωνίας, η γοργόνια, η πίνα, η μεσογειακή φώκια, η χελώνα καρέτα- καρέτα, το δελφίνι, ο σφυροκέφαλος καρχαρίας και η συναγρίδα.

Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι μπορούμε να σώσουμε τη Μεσόγειο!

Είναι στο χέρι μας να καταναλώσουμε πιο υπεύθυνα τα ψάρια και τα θαλασσινά, να κρατάμε τις θάλασσές μας ζωντανές και προστατέψουμε τους θαλάσσιους οργανισμούς από επικίνδυνες ανθρώπινες ενέργειες. Πρέπει να πάρουμε πιο σοβαρά την εξοικονόμηση ενέργειας για την προστασία του κλίματος. Τέλος να αποφεύγουμε τη χρήση πλαστικών αντικειμένων για καθαρότερες θάλασσες και ακτές.

Τι λέτε θα τα καταφέρουμε;

 

Phone: +302610992100
Fax: +302610992100
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα 26540
Διαγόρα