Πρόκριση τριών ομάδων του σχολείου μας στη 2η φάση του «4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοικτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση».

Πρόκριση τριών ομάδων του σχολείου μας στη 2η φάση του «4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοικτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση».

Ο σύλλογος διδασκόντων και η διεύθυνση του σχολείου συγχαίρουν τους μαθητές του Ομίλου Ρομποτικής του σχολείου μας για την πρόκριση και των τριών ομάδων που κατέθεσαν πρόταση στον «4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοικτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση».

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι  «η κυκλική οικονομία». Η κυκλική οικονομία έρχεται σε αντιπαράθεση με το παραδοσιακό μοντέλο οικονομίας, το οποίο βασίζεται στο πρότυπο “παίρνω-καταναλώνω-πετώ” και μας καλεί να σκεφτούμε και να βρούμε τρόπους να αμφισβητήσουμε τα καταναλωτικά πρότυπα και να χρησιμοποιήσουμε ξανά και ξανά υλικά και πόρους για να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας.

Οι μαθητές μας, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του σχολείου μας Αγγελικής Αλεξανδροπούλου, εκπαιδευτικό Πληροφορικής, αφού μελέτησαν το παραπάνω θέμα αποφάσισαν να ασχοληθούν με τις παρακάτω υποκατηγορίες:

  • Εξοικονόμηση πόρων και υλικών, οπότε δημιουργούν το έργο με τίτλο: «Ραδιενεργά και μη ραδιενεργά υλικά και η αξιοποίησή τους στην βιομηχανία»,
  • Διαχείριση αποβλήτων, οπότε δημιουργούν το έργο με τίτλο: «Η αξία της κομποστοποίησης στην αγροτική παραγωγή»,
  • Οικολογική Γεωργία- Βελτίωση παραγωγής/ συγκομιδή αποβλήτων, οπότε δημιουργούν το έργο με τίτλο: «Ο κύκλος του νερού και η αξιοποίησή του στην οικολογική γεωργία».

Και τα τρία έργα αξιοποιούν την εκπαιδευτική ρομποτική στην υπηρεσία της κυκλικής οικονομίας, για το λόγο αυτό η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού  με χορηγό το «Ίδρυμα Ωνάση», δώρισαν στο σχολείο μας ολόκληρο τον ρομποτικό εξοπλισμό μεγάλης αξίας.

Ευχαριστούμε πολύ για αυτό και ευχόμαστε καλή επιτυχία και στη συνέχεια!!!

Phone: +302610992100
Fax: +302610992100
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα 26540
Διαγόρα