Εγγραφές μαθητών στην Α΄  τάξη του 8/θέσιου ΠΔΣΠΠ

Η παρούσα ανακοίνωση αφορά μόνο τους μαθητές-τριές που φοιτούν στο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Παν/μιου Πάτρας

Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α’ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2024-2025, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α’ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

  • Αίτηση (υπάρχει έντυπη στο σχολείο και στην ιστοσελίδα μας)
  • Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Δεν χρειάζεται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘΑ
  • Βιβλιάριο Υγείας του/της μαθητή/τριας ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
  • Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (υπάρχει έντυπη στο σχολείο και στην ιστοσελίδα μας)
  • Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό. Για τα παιδιά που φοιτούν στο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Παν/μιου Πάτρας θα δοθούν ενδουπηρεσιακά
  • Ατομικό πληροφοριακό δελτίο μαθητή-τριας (υπάρχει έντυπο στο σχολείο και στην ιστοσελίδα μας)
  • Δήλωση συμμέτοχης στο ολοήμερο πρόγραμμα (υπάρχει έντυπο στο σχολείο και στην ιστοσελίδα μας)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (ΠΕΙ.Σ.)

Μαθητές/τριες που προέρχονται από το συνδεδεμένο Πειραματικό Νηπιαγωγείο, των παραπάνω οι γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν τη φοίτησή τους στην Α’ τάξη του συνδεδεμένου με αυτό Πειραματικού εγγράφονται αυτοδίκαια, χωρίς κλήρωση, στην Α’ τάξη του συνδεδεμένου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου με την προσκόμιση των δικαιολογητικών. . . . . . .

Μαθητές/τριές που προέρχονται από το συνδεδεμένο Πειραματικό Νηπιαγωγείο, οι επιθυμητές γονείς/κηδεμόνες δεν έχουν τη φοίτησή τους στην Α’ τάξη του συνδεδεμένου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου καταθέτουν υπεύθυνη δήλωση στο Πειραματικό Νηπιαγωγείο φοβίας ότι δεν επιθυμούν την εγγραφή του/της μαθητή. Το Πειραματικό Δημοτικό το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024. Ακολούθως, εγγράφουν τους/τις μαθητές/τριες στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου στο οποίο ανήκουν χωροταξικά Δημοτικά Σχολείου.

 

Αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

Από το σχολικό έτος 2022-2023 έχει τεθεί σε εφαρμογή νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου. Όλοι οι γονείς και κηδεμόνες μαθητών/μαθητριών Δημοτικών Σχολείων, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου, θα ενημερωθούν από τους/τις Διευθυντές/ντριές-Προϊσταμένους/νες των ανωτέρω σχολικών μονάδων ώστε να δηλώσουν, εφόσον επιθυμούν, τη συμμετοχή των παιδιών. τους σε αυτό.

Η αποχώρηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου που παρακολουθεί το πρόγραμμα του αναβαθμισμένου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου λαμβάνει χώρα στις 15:50, με το πέρας της δεύτερης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης, ή στις 17:30, με τη λήξη του προγράμματος.

Επιπλέον, δύναται η αποχώρηση να λαμβάνει χώρα και στις 14:55 με το πέρας της 1ης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης

Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00):

Στο τμήμα αυτό το δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/ες και φοιτούν στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης μαθητών/τριών είναι επτά (7) μαθητές/τριες.

Τα έγγραφα μπορείτε να τα βρείτε εδώ:

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΠΔΣΠΠ

ΑΙΤΗΣΗ_ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ (2)

ΑΔΥΜ-και-Φύλλο-Εξέτασης-Ιατρού

 

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ 2024-25

 

Phone: +302610992100
Fax: +302610992100
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα 26540
Διαγόρα